Succesverhalen

SUCCESVERHALEN


WENDY EYSKENS


Een hernia en twee versleten knieën. Ik dacht: wat gaan ze daar met mij kunnen doen?


Ik ben niet echt niet sportief opgevoed. In mijn gezin werd er hard gewerkt en niet in het bijzonder tijd vrij gemaakt voor sport. In mijn tienerjaren geraakte ik wel geïntereseerd in hardlopen maar een ongeval op mijn 15de zorgde ervoor dat ik een operatie nodig had aan mijn rechterknie.

Nadien ging het wat bergaf. Ik probeerde nog wel sportief te blijven maar een hernia en kniepijn gooiden roet in het eten. Wandelen of hardlopen lukte niet zonder pijn en werd afgeraden door specialisten. Enkel fietsen mocht nog maar daar kreeg ik last van in mijn onderrug. Op een laagtepunt ( na 6 knie operaties! ) beslisten mijn man en ik om een trainer onder de hand te nemen. Ik dacht, een hernia en twee versleten knieën:  wat gaan ze daar met mij kunnen doen? In het begin was het wat zoeken maar nu zes maanden later kan ik zeggen dat ik voor 90% pijnvrij ben. Ik voel een groot verschil. Ik klaag minder ( tot groot plezier van mijn man ) en ik heb geen dikke knie elke week. Ik  voel me een pak beter en ik durf zelfs een nieuw streefdoel zetten: koersfietsen. Mijn gezin staat achter mij en samen zoeken we een planning die past voor iedereen. Wanneer onze dochter naar de turnles gaat, ga ik met onze zoon fietsen. Ik zie het al helemaal voor me en heb er zin in!


JAN VAN OPSTAL

ZELFSTANDIG SOFTWARE ENGINEER


Ondanks meerdere dokters bezoeken, kinesitherapie sessies en bezoeken aan specialisten, bleef ik als jonge dertiger problemen hebben met mijn rug en knieën. Lopen? Nee, dat is niets meer voor jou, zoek maar een andere sport, hoorde ik steeds.


Om een chirurgische ingreep te vermijden, ga je dan op zoek naar andere oplossingen en ben ik bij Functional Training terecht gekomen. Na het gesprek met Max was het me duidelijk dat er wel serieus omgesprongen werd met de problemen waarvoor ik kwam, dat ik aan het werk moest, maar dat er ook wel realistische doelen gesteld werden.


Eén sessie per week met Bart of Max met dan 1 à 2 keer per week zelf een half uurtje thuis trainen was geen hoge verwachting. Met de nodige excuses paraat was het voor mij dan toch een uitdaging om steeds die 2 keer per week effectief uit te voeren. Maar door de goede coaching en op den duur het gevoel van: dit heeft wel effect gaat dat steeds beter lukken. Ook als het eens niet gelukt was, werd er mee gezocht naar betere momenten/manieren om het in te plannen in een druk schema. Want wie heeft het nu niet druk… Samen werden er doelen gesteld, iets waar ik naartoe kon werken, en doelen die ook effectief gehaald werden. Kleine overwinningen die enorm motiverend werkten.


Elke training is het terug een verrassing wat ze weer uit hun hoed toveren. Lichte trainingen, zware trainingen, maar stiekem altijd wel op maat. En raar maar waar, na enkele weken altijd wel een moment om naar uit te kijken!


De persoonlijke aanpak, op maat, en vakkundig, heeft mij pijnvrij gekregen, en ondertussen ben ik toch ook al een verdienstelijk stuk aan het lopen! Iets wat ik in jaren niet meer gedaan had. Het voelt goed om terug in beweging te kunnen zijn, de eerste keer een volledige dag in de tuin werken zonder het de volgende dagen te moeten bekopen, was een overwinning op zich.


Mijn rug zal altijd een zwak punt blijven en zelf zal ik hier altijd aan moeten blijven werken, blijven oefenen, trainen, en in beweging zijn. Maar met de hulp van mijn trainers en Functional training geloof ik dat ik het deze keer zal volhouden!


#iamfunctional #youarefunctionalFUNCTIONAL TRAINING LILLE


Functional Training Lille is een ruimte waar je kan logeren, vergaderen én sporten.

We zijn geen fitnesscentrum, maar bieden uitsluitend  individuele begeleiding aan. Je kan hier ook sportief vergaderen met je collega's of overnachten in de gezellige gastenkamer.


CONTACTGEGEVENS


Houtzijde 103, 2275 LILLE (België)

GPS: +51°15' 31.57", +4°49' 58.55"


T:  0032 (0) 471 667 430

E:  info@outsidethebox.be

W: lille.functionaltraining.beCopyright @ Move to Live BVBA - All rights reserved - Privacy Policy